Met Cranio Sacraal (CS) therapie gebruik ik uiterst subtiele technieken om blokkades van schedel (cranium) tot heiligbeen (sacrum) op te heffen.
Zo kan ik het cerebrospinale hersenvocht, dat vanaf de hersenen door de wervelkolom stroomt, weer vrij laten bewegen.

Het ritme van dit hersenvocht wordt gecontroleerd door een pompsysteem diep in de hersenen. Dit cranio sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is. Ik luister en voel dit systeem door mijn handen. En vind balans door zo nodig manipulaties vanuit mijn intentie te geven.

Omdat CS-therapie het lichaam uitnodigt om weer naar behoren te functioneren en het zelf genezend vermogen stimuleert, zijn de soorten klachten die kunnen worden behandeld zeer divers. Het is geschikt voor ieder paard en ieder paard heeft er baat bij. Het werkt preventief en is een perfecte aanvulling op het algemene onderhoudsregime van het paard.

Doordat ik bij CS behandelingen ook kijk naar de schedel en alle structuren daarin, heeft het ook effect op het mentale aspect van een paard. Zo kan het helpen bij bijvoorbeeld hoofdschudden, weven, luchtzuigen, maar ook schrikachtig gedrag.

Cranio Sacraal therapie gaat in essentie over luisteren en ruimte creëren voor het zijn. Dit werkt heel ontspannend.
Ik geef regelmatig ook een ontspanningsbehandeling aan de eigenaar omdat eigenaar en paard vaak dezelfde problemen hebben en om de eigenaar te laten ervaren wat het is om zo’n behandeling te ontvangen.